Danas posebna regulacija prometa zbog utakmice

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Danas će zbog večernje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, koja u prijateljskom dvoboju ugošćuje reprezentaciju Cipra na Gradskog stadionu Aldo Drosina, vrijediti posebna privremena regulacije prometa ulicama uokolo stadiona, te posebne mjere osiguranja. S obzirom da se na trećoj utakmici "vatrenih" na obnovljenoj Drosini očekuje veći broj gledatelja, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji da bi ova utakmica sa sigurnosnog aspekta protekla u najboljem redu.

U vremenu od 17.30 do 23 sata Ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada (obilaznica) do parkirališta kod "Croatia osiguranja" kao i dio Ulice Mate Balote od raskrižja s Nazorovom ulicom do ulaza u stadion bit će zatvorena za promet za sva vozila. Također, vlasnicima vozila preporuča se da propisno parkiraju svoja vozila jer će svako nepropisno u blizini stadiona, koje smeta prometu, biti premješteno. Gledateljima se preporuča da na stadion dođu ranije da bi se izbjegle gužve u prometu i na ulazima u stadion, pogotovo što su na ulazima montirani "brojači".

Stoga je raniji dolazak poželjan kako bi gledatelji na vrijeme zauzeli svoja mjesta. U slučaju kiše treba koristiti kišne kabanice i druge prikladne odjevne predmete jer unos kišobrana neće biti omogućen. Ulazi na stadion za gledatelje otvaraju se u 18 sati. Utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Pulu će sa sobom donijeti velike mjere osiguranja Policijske uprave istarske koja će cijeli dan poduzimati opsežne mjere sigurnosti.

Na stadion se ne smije unositi alkoholna pića i pirotehnika, nije dopušten pokušaj ulaska, dolazak i boravak na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta, pokušaj unošenja, unošenje i isticanje transparenata, zastave ili druge stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Zakoni ne dopuštaju ni bacanje predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, paljenje ili uništavanje navijačkih rekvizita i drugih predmeta, pokušaj nedopuštenog ulaska ili nedopušten ulazak u natjecateljski ili u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici. Policija će ovo javno okupljanje snimati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter