Danas počinju tribine po pulskim mjesnim odborima

Građani imaju mogućnost dati svoje prijedloge za usmjeravanje proračunskog novca (N. LAZAREVIĆ)
Građani imaju mogućnost dati svoje prijedloge za usmjeravanje proračunskog novca (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula, kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj i ove godine nastavlja s organizacijom javnih tribina u svim gradskim mjesnim odborima da bi građani, kroz izravan dijalog s predstavnicima Grada, na transparentan način mogli sudjelovati u kreiranju prijedloga Proračuna za 2017. godinu.

Potpora pulskom gospodarstvu

Grad u proces kreiranja proračuna želi uključiti što veći broj građana Pule s ciljem da se u konačnici dobije što kvalitetniji prijedlog Proračuna, u kojem će se poseban naglasak staviti na izravne socijalne transfere i potporu pulskom gospodarstvu.

"Pula je dosad imala socijalni, racionalni i realni Proračun te novi planira graditi na istim temeljima. Gradska uprava na taj način ima priliku skrojiti verziju proračuna koji maksimalno zadovoljava potrebe i želje građana grada Pule te je prihvatljiva široj javnosti", poručuju iz Grada Pule te pozivaju sve zainteresirane građane da se sa svojim sugestijama, mišljenima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna.

Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2017. godinu.

Građanima je, osim na javnim tribinama, omogućeno da putem web stranice www.proracun.pula.hr na jednostavan i razumljiv način sudjeluju u izradi Proračuna. Također, na raspolaganju je i web stranica pulaodlucuje.org koja otvara prostor za otvorenu i kontinuiranu javnu raspravu o proračunu i javnim financijama Grada Pule.

Sutra na redu Veruda i Stoja

Prijedlozi se mogu slati i elektronskom poštom na adresu: [email protected], uputiti poštom na Pula, Forum 1, n/p gradonačelnika ili predati u Pisarnici Grada Pule, Stara tržnica 1. Rok za dostavu prijedloga je 10. listopad 2016. godine.

Tribine po mjesnim odborima započinju danas. Za mjesne odbore Stari grad, Arena i Monte Zaro održat će se u 16.30 sati u Vijećnici (Forum 1), a u 18.30 sati za mjesne odbora Vidikovac i Nova Veruda u Voltićevoj 1. U srijedu, 28. rujna, u 16.30 sati održat će tribina za MO Veruda u Banovčevoj ulici 4/6, a u 18.30 sati za MO Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac u Lettisovoj 1.

U utorak, 4. listopada, u 16.30 sati održat će se tribine za MO Valdebek i MO Busoler u Šišanskoj 25 A, a u 18.30 sati za MO-e Gregovica, Kaštanjer i Monvidal na adresi Kaštanjer 10. U srijedu u 16.30 sati tribina će se održati u MO Štinjan, a u 18.30 sati za MO-e Šijana i Veli Vrh u Osnovnoj školi Veli Vrh (Brunjakova 5). (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter