Danas počinju Dani Vojvodine u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnja tradicija i suradnja između Autonomne pokrajine Vojvodine i Istarske županije i ove će godine biti obilježena manifestacijom Dani Vojvodine u Istri, koja će se održati od 5. do 8. studenoga u Puli.

Program počinje već danas u kinu Valli u 19 sati retrospektivom vojvođanskih filmova. Na programu će biti animirani film "Klackalica", igrani "Kod kuće" i "Minotaur" te dokumentarac "Goran". Manifestaciju će u petak službeno otvoriti zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko te potpredsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine i pokrajinski tajnik za kulturu i javno informiranje Slaviša Grujić.

Svečano otvorenje bit će upriličeno u 18 sati u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Puli. U petak, nakon otvorenja manifestacije, u 19 sati u prostorima Srpskog kulturnog centra bit će održana pjesnička večer, a u 20 sati u galeriji Cvajner slijedi koncert Ingmar Piano Dua. U subotu je u galeriji Makina u 19 sati performans Balinta Szombathyja, a u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula bit će odigrana predstava "Balerine". U 22 sata u Mimozi nastupaju Lazar Novkov i Frame Orchestra.

Cilj ove manifestacije je razmjena iskustava i predstavljanje kulturnih potencijala, projekata, ustanova i organizacija civilnog društva regija koje obilježavaju višejezičnost i multikulturalnost. Uzajamni posjeti i bienalne manifestacije održavaju se u kontinuitetu od 2001. godine s ciljem unaprjeđenja odnosa dviju regija pa samim time i dviju država.

Rezultat toga je razmjena umjetnika, umjetničkih programa, kao i gospodarska suradnja. Od početka uspostave suradnje dviju regija, intenzitet razmjene umjetnika značajno raste iz godine u godinu. Tako će i ove godine pedesetak umjetnika, kulturnih djelatnika, odnosno predstava, izložbi ili muzičkih događanja gostovati na Danima Vojvodine u Istri. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter