Danas počinje Visualia - traže se volonteri za subotu


Festival Visualia traži 60-ak volontera koji žele sudjelovati u organizaciji snimanja svjetlosne razglednice u Areni u subotu 9. svibnja s početkom u 20 sati. Volonteri moraju biti stariji od 18 godina, a zadatak će im biti da pomognu u podjeli svjetlećih prstena te da pomognu u razmještanju publike.

U slučaju kiše "Light Postcard" se prebacuje na 10. svibnja. Prijave se šalju putem e-maila na [email protected], s naznakom "Volontiraj!". Svi će volonteri na poklon dobiti Visualia majicu, prsten i zajedničku fotografiju, a rad će se evidentirati u volonterskoj knjižici.

Trodnevni festival počinje danas na Narodnoj tržnici u 20.30 sati, gdje će nakon službenog otvaranja festivala, u 21 sat započeti interaktivna svjetlosna instalacija "Light Market". Ukupno će u gradu biti postavljeno 12 instalacija, neke i interaktivne, a bit će upaljene sva tri dana.

U Flanatičkoj ulici bit će svjetlosne instalacije "Light sculptures" i "Cluds", na Portarati "Laser Harp", na Giardinima "Visualia Tree", na Danteovom trgu "Wishing Well", u Titovom parku održat će se mapping instalacije VJ Mapping polaznika edukativnih radionica, dok će u Valerijinom parku biti svjetlosna predstava "Nordic Wave". Na zvoniku katedrale bit će video mapping "Raumfahrtagentur: To the stars", na Carinskom gatu moći će se gledati "Svjetleći divovi", dok će u Domu hrvatskih branitelja biti festivalski klub.

Jedino što se neće ponavljati su 3D mappinzi na Forumu, 7. i 8. svibnja, u 21.30. Sve ostalo, od Svjetlećih divova do drugih instalacija će se ponavljati svaku noć, od 21 sat do ponoći. Veliko finale bit će u subotu u Areni gdje će se pokušati oboriti Guinnessov svjetski rekord u kategoriji fotografije s najvećim brojem ljudi u formaciji svjetlosnog znaka. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter