Danas počinje treća Arterija

Plakat Arterije
Plakat Arterije

Treći festival vizualnih umjetnosti Arterija, u organizaciji novigradskog Muzeja Lapidarium, bit će otvoren večeras u 21 sat u atriju Muzeja, a publika će ga moći pratiti sve do 22. kolovoza od 18 do 24 sata.

Gradske ulice, trgovi, parkovi i druge lokacije bit će animirane nizom projekcija, izložbi, performansa i drugih umjetničkih akcija. U sugestivnom okruženju starogradske jezgre na Arteriji će se predstaviti tridesetak autora iz Istre, Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Srbije, neposredno prezentirajući suvremenu umjetnost kojoj je cilj djelovanje izvan muzejsko–galerijskih prostora.

Sudjeluju Dragana Sapanjoš, Elvis Berton, Mirjana Matić, Anna Galtarossa, Ansambl za postmodernu umjetnost, Marko Batista i Andrej Vernik, Dragan Mileusnić i Željko Serdarević, Robert Pauletta, Tomislav Brajnović, Đanino Božić, Snežana Golubović, Matija Debeljuh, Ivona Verbanac, Leonid Zuban, Alen Božac, Dino Krizmanić i Dario Družeta. Fotografskim ciklusima u različitim modelima prezentacije zastupljeni će biti austrijski autori Severin Hirsch, Simone D. Fachel, Christian Kammerhofer i Christian Pirkl, čije je sudjelovanje ostvareno u suradnji s Cultural City Networkom iz Graza. Završnicu će u srijedu u 21.30 sati u parku Muzeja obilježiti nastup grupe Nola koja će premijerno izvesti svoj novi koncertni koncept "Nola Piano".

Festival se održava uz podršku Grada Novigrada, Istarske županije, Ministarstva kulture i novigradske Turističke zajednice, a ove godine i prekograničnog projekta AdriaMuse u kategoriji događanja Inside – out: museums and exhibitions beyond the walls. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter