Danas počinje asfaltiranje rotora u Šijani

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Hrvatske ceste, što nam je potvrdila glasnogovornica Tamara Pajić, danas počinju asfaltirati kružni tok u Šijani na ulazu u grad. Time bi kapitalni projekt kojim se rješava najkritičnija točka istarskog prometa mogao konačno biti dovršen.

Prvenstveno se to odnosi na preusmjeravanje prometa Labinskom ulicom i zatvaranja prijelaza u Mutvoransku, odnosno spajanja dva dijela obilaznice i Šijanskom cestom. Prema informacijama, većim dijelom rotora vozila bi mogla početi prometovati 10. ili 12. srpnja, dakle u drugoj polovici idućeg tjedna.

Krak budućeg novog kružnog toka na ulazu u grad prema Plodinama i Kauflandu, odnosno Ulici 43. istarske divizije, trebao bi biti zgotovljen početkom kolovoza, a ne 15. kolovoza, za Veliku Gospu, kako je posljednji put najavljeno. Razlog je odgađanje izgradnje vodovodne mreže za sporednu ulicu.

Jednako tako, Hrvatske ceste uspješno su privele kraju rješavanje imovinskopravnih odnosa na nekretninama na potezu Šijana - Stancija Peličeti koje ulaze u obuhvat projekta proširenja ove prometnice u četverotračnu. Riječ je o dva objekta s čijim je vlasnicima uspješno postignut dogovor pa više ništa ne priječi raspisivanje natječaja i ishođenje svih potrebnih dozvola. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter