Danas počinje 5. Casanovafest u Vrsaru

S lanjske izložbe Casanovafesta (J. PREKALJ)
S lanjske izložbe Casanovafesta (J. PREKALJ)

Otvorenjem triju izložbi  - fotografija "Miris žene" zagrebačkog fotografa europske reputacije Stanka Abadžića, kontroverznih erotskih fotografija Franza von Bayrosa i kiparskih minijatura Miroslava Župančića danas u 19 sati u zgradi stare škole u Vrsaru počinje peti Casanovafest koji će se na raznim lokacijama odvijati do subote.

Istoga dana u 20 sati na vidikovcu Casanova slijedi književna večer s književnikom Nenadom Stipanićem, te u 21 sat na rivi igrokaz društva prijatelja Giostre pod nazivom "Barokne tajne". U 23 sata program se opet vraća u staru školu gdje će se prikazivati "Kavez", jedan od filmova iz ciklusa turskog erotskog filma kojemu je ove godine festival posvećen. Tijekom svih dana trajanja festivala na štandovima na rivi od 18 sati nudit će se gastro ponuda od tartufa, školjaka, meda i drugih afrodizijačkih namirnica, a gurmani također mogu uživati u deset vrsarskih restorana koji nude kompletan Casanova meni po cijeni od 150 kuna.

Casanovafest su osmislili Boris Matić i Slobodan Vugrinec, kao manifestaciju koja slavi povijesnu povezanost Casanove i Vrsara u kojem je poznati zavodnik boravio u dva navrata, 1743. i 1744. godine. Kao što je i opisao u svojim opširnim Memoarima, ovaj mu je gradić ostao u sjećanju zbog dobrog ića, refoška i lijepih žena. Festival kroz različite umjetničke sfere, književne večeri, izložbe, kazališnu predstavu, stručna predavanja, gastro uživanja i projekcije erotskih filmova već petu godinu zaredom promišlja ljubavne odnose. Pokrovitelj je Općina Vrsar, a sponzori su Ministarstvo turizma, Maistra, Fabrika, Propeler film i hotel Vista. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter