Danas paljenje rasvjete i otvaranje klizališta

Puljanka Kristina Riosa glavno je lice Antoneline kolekcije In love
Puljanka Kristina Riosa glavno je lice Antoneline kolekcije In love

Današnjim bogatim cjelodnevnim veselim programima za sve uzraste započinje ovogodišnja pulska čarolija. Manifestacija "Prosinac u Puli" započet će već u 10 sati na Giardinima otvaranjem kućice Djeda Mraza, uz čarobiranje mađioničara Stefana, a nastavit će se sat vremena kasnije na tržnici glazbenim nastupom In Vino Veritasa i spremanjem velike Pulske padele, da bi poslijepodne Pula zasvijetlila u adventskim ukrasima i otvorenjem klizališta na Trgu kralja Tomislava.

Posebna jelka

S obzirom da bi, prema najavama, kiša trebala stati u jutarnjim satima, klizalište na otvorenom službeno će se na Verudi otvoriti u 17 sati i svim posjetiteljima prvi dan ponuditi besplatno klizanje. U 18 sati, pak, na Portarati će se održati veliko finale, odnosno službeno paljenje adventske rasvjete i desetmetarske jelke promjera šest metara, koja na sebi ima osam tisuća lampica. Prije toga na Giardinima će se, u sklopu programa Čarobna šuma, održati i predstava za djecu "Pipova božićna želja", a u Čitaonici kluba umirovljenika radionica "vitraž na kuglicama".

Nakon što je za prošlogodišnji božićni advent Grad Pula nabavio nove svjetleće ukrase, čime je Pula konačno dobila dašak pravog božićnog ugođaja, ove godine dodatno je "podebljan" broj ukrasa o gradu, pogotovo na Giardinima, ali i ostalim lokacijama starogradske jezgre, pa će Pula zasjati u najljepšem svijetlu u mjesecu darivanja.

Besplatno klizanje

Novost je i gradsko klizalište, koje je prošle godine kupio Grad Pula putem gradskog trgovačkog društva Pula parking te ga proslijedio na upravljanje trgovačkom društvu Pula sport, a ove će godine biti na novouređenom Trgu kralja Tomislava. S radom će početi danas biti otvoreno svakog dana, od 9 do 22 sata, do 14. siječnja, odnosno kraja školskih praznika. Grad Pula pulskoj djeci, ali i onoj s područja Puljštine, organizira besplatno klizanje. Svi polaznici predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine, naime, moći će, u dogovoru s Pula sportom, besplatno u jutarnjim satima koristiti klizalište. Time se svima i u Puli pruža mogućnost još jednog sadržaja gdje se mogu dobro provesti i zabaviti te upotpuniti adventski doživljaj. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, dok je u poslijepodnevnim satima 15 kuna, a najam klizaljki je pet kuna. Pomagala za klizanje, popularni medvjedići, moći će se unajmiti po cijeni od deset kuna. I ove će se godine na klizalištu organizirati doček Nove godine u podne. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter