Danas otvorenje koridora Labinska-rotor-obilaznica

Sutra se za promet otvara novi rotor u Šijani (M. ANGELINI)
Sutra se za promet otvara novi rotor u Šijani (M. ANGELINI)

U poslijepodnevnim satima će se za promet otvoriti rotor u Šijani, na ulazu u Pulu. Također, otvorit će se dva izlaza iz kružnog toka, novi između Lidla i Arube koji će Labinsku ulicu povezati s rotorom te izlaz na obilaznicu prema Verudeli. Istovremeno se za promet zauvijek zatvara izlaz iz Labinske ulice na obilaznicu te privremeni koridor pored Kažuna, pa će sva vozila iz Labinske ulice morati nastaviti vožnju preko rotora i proširenog dijela obilaznice.

- Otvorenje novog rotora i dvaju izlaza bit će nakon podneva, a vjerojatno prije 15 sati. Trenutno se iscrtava horizontalna signalizacija i nakon privremenog pregleda MUP-a bit će pušteni u promet. Izlazi prema Ipsilonu (Mercatoru) i onaj na obilaznicu u smjeru Velog Vrha za promet će se otvoriti u ponedjeljak, 15. srpnja, dok će se peti izlaz, koji ide prema Kauflandu, otvoriti do 15. kolovoza. U ime investitora, Hrvatskih cesta, htjela bih se zahvaliti građanima na strpljenju i na suradnji tijekom radova, rekla je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić, još jednom istaknuvši da je uzrok kašnjenja 39 kišnih dana.

- S obzirom na sve probleme na gradilištu, projekt vrijedan 50 milijuna kuna napravio se kvalitetno i brzo. Namjerno se išlo na ovako velik rotor s obzirom na to da ima pet izlaza i željela se postići maksimalna sigurnost, nadovezao se Ivan Davidović, predstavnik pulske podružnice Hrvatskih cesta.

Još u jutarnjim satima vozači će moći koristiti koridor kod Kažuna kako bi iz Labinske došli do svojih destinacija, a prilikom odlaska s posla poželjno je koristiti druge pravce.

Ne treba posebno spominjati koliko će to značiti za promet u Šijani i rasterećenje Vitasovićeve i Mutvoranske, ali i Ulice 43. istarske divizije.

- Do sada je ključni problem bilo križanje Mutvoranske i Vitasovićeve ulice, a ovim prometnim rješenjem i puštanjem rotora u promet izbjeći će se dosadašnje gužve u tom dijelu grada, rekao je pročelnik Damir Prhat. Krak prema Ipsilonu (Mercator), i onaj na obilaznicu u smjeru Velog Vrha, za promet će se otvoriti u ponedjeljak. (Piše Goran ROJNIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter