Danas otvaranje Zagrebacke ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas ce, nakon tri i pol mjeseca, za promet biti otvoren dio Zagrebacke ulice od žute do medicinske škole, odnosno, od križanja s Rakovcevom uclicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine.

Otvaranje kompletno rekonstruiranog ovog dijela Zagrebacke ulice planirano je za podne do kada bi se sa šire lokacije trebala ukloniti sva privremena signalizacija te postaviti novi znakovi i iscrtati horizontalna signalizacija. Ujedno ce se u funkciju staviti i novi semafori koji se izdižu nad prometnicom.

U spomenutom dijelu Zagrebacke ulice, otprilike 300-tinjak metara, koji je bio zatvoren od pocetka ožujka zbog potpune komunalne rekonstrukcije ulice, izgradena je nova fekalna i oborinska kanalizacija, izgradene su nove plinovodne i vodovodne mreže, te zamijenjene elektricne i telefonske instalacije. Zatvaranje ovog prometnog pravca stvorilo je podosta probleme u prometovanju gradom, posebno nakon zatvaranja rive za promet uslijed izgradnje obalnog kolektora.

Gradilište je jucer obišao i gradski procelnik Damir Prhat, zadovoljan što su radovi okoncani u planiranom roku, te je raskrižje sa Stankovicem ulicom vec otvoreno za promet. Prhat je ponovio da ce se otvaranjem tog dijela Zagrebacke ulice donekle normalizirati prometovanje središtem grada s obzirom na to da je rijec o znacajnoj prometnici koja s centrom povezuje kružni tok na raskrižju obilaznice i Šišanske ceste, a do sada su vozila iz tog smjera morala tražila alternativne pravce preko Valturske i Mutilske ulice što je dodatno opterecivalo gradski promet.

Radove su izvodili djelatnici pulske Ceste, odabrani na javnom natjecaju, a vrijedni su 4,5 milijuna kuna (s PDV-om). (G. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter