Danas odluka o "Drosini"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas oko podneva HNS ce konacno obznaniti domacina medunarodne prijateljske nogometne utakmice izmedu Hrvatske i Ceške, koja ce se igrati 9. veljace. Tada ce konacno biti riješena dvojba o domacinu tog ogleda, hoce li to biti Pula ili Rijeka.

Stigla je povodom toga jucer još jednom na Gradski stadion "Aldo Drosina" delegacija HNS-a, predvodena povjerenikom za sigurnost Zoranom Cvrkom, uz kojeg su u ime pulskog prvoligaša Istre 1961 bili Milenko Broskvar, Vladimir Raste i Branko Bubicic te ravnatelj javne ustanove Pula sport Mario Peruško i voditelj objekta Darko Raic Sudar.

Nakon novog razgledavanja "pulske bombonijere" dojam je da je Pula jednako blizu ili daleko domacinstvu ove prestižne utakmice kao i prije toga.

- Osnovni je problem što postoji pravni vakuum oko ovog prekrasnog stadiona, rekao je Zoran Cvrk. "Istra 1961 još nije ishodovala prvoligašku licencu za ovaj stadion, a ni sam stadion nema potrebnu licencu da se na njemu mogu igrati nogometne utakmice", veli on.

To je doista problem jer pulski prvoligaš nije stigao poslati HNS-u sve potrebno za licenciranje stadiona buduci da je rok za prikupljanje dokumenata do 31. ovog mjeseca. Drugi je problem što ovog trenutka Grad još nije odredio tko ce sve igrati na "Drosini".

S druge strane, kad bi se u HNS-u doslovno držali propisa, teško da bi ijedan prvoligaški susret bio igran u Hrvatskoj s obzirom na stanje stadiona. Koliko ce stoga glas za Štimca na proteklim izborima za predsjednika HNS-a doista odigrati ulogu prilikom dodjeljivanja domacinstva susretu Hrvatske i Ceške, vidjet cemo vec danas.


Podijeli: Facebook Twiter