Danas objavljen javni poziv za kupovinu većinskog paketa dionica


Da je situacija u jedinom istarskom prvoligašu zabrinjavajuća izvjesno je već duže vrijeme, a pogotovo otkako je početkom jeseni predstavnik većinskih vlasnika, Michael Glover, javno obznanio da više ne namjerava financirati rad kluba. Iako su se proteklih tjedana vodili pregovori s potencijalnim kupcima većinskog paketa dionica u vlasništvu tvrtke RMI (64,9 posto), do preuzimanja od strane novih investitora još uvijek nije došlo. A "bolesnik s Drosine", sad je to već sasvim jasno, nalazi se na izdisaju.

No, zato je Podnar već ponudio i neke konkretne zamisli o daljnjim pokušajima prodaje Istre 1961.

- Razmatrali smo i odlučili objaviti javni poziv za sve investitore voljne preuzeti većinski paket dionica Istre 1961, dakako u cijelosti od 64,9 posto dionica. U nedostatku vremena to nam se čini kao jedino rješenje da ubrzamo postupak – rekao je Podnar, objašnjavajući zašto taj potez nije razmatran i ranije.

- Računali smo na ozbiljnost dva zainteresirana investitora iz Austrije i Švicarske. S obzirom da te opcije dosad nisu realizirane, bilo je vrijeme da poduzmemo nove korake – zaključio je Podnar.

Hoće li taj ili neki drugi korak dovesti do pronalaska novog investitora, voljnog ulagati u klub blokiranog računa i gotovo raspuštene svlačionice, predstoji vidjeti. Nije prvi put da se pulski klubovi natječu u neizvjesnoj disciplini "hodanje po rubu". Kad svaki korak može biti – posljednji.

Javni poziv

Trgovačko društvo Round Midnight Ulaganja d.o.o., Mate Balote 11, Pula objavljuje Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Nogometnog kluba Istra 1961 s.d.d. u vlasništvu trgovačkog društva Round Midnight Ulaganja d.o.o. Temeljni kapital iznosi 20.396.000,00 kn. Predmet ovog poziva je prodaja 26.472 komada dionica nogometnog kluba Istra 1961 s.d.d. nominalne vrijednosti 13.236.000,00 kuna, a što iznosi 64,90 % temeljnog kapitala, putem javnog prikupljanja ponuda. Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja je najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz javnog poziva. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter