Danas najneproduktivniji dan u godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako se osjecate bezvoljno i umorno i baš vam se ništa ne da, dio ste gomile na ciju je produktivnost utjecalo pomicanje sata, kraci dani i duže noci. Istraživaci su zakljucili da ce danas produktivnost pasti za cak 50 posto, jer ce se deprimirani radnici pokušavati naviknuti na zimski dnevni ritam.

Cak 52 posto anketiranih priznaje da ce se teško natjerati da se uhvati u koštac s današnjim obavezama, njih 14 posto je prošle godine na promjenu vremena reagiralo tako loše da ih je šef pozvao na razgovor, a osam posto se osjecalo toliko depresivno da su javili da su bolesni.

''Zimski blues nije šala. Može utjecati na vašu ucinkovitost jer vas onemogucava u postizanju koncentracije i izvršavanje rutinskih dnevnih zadataka. No nije posao jedini koji pati, zimska melankolija se osjeca na svim podrucjima života, utjece ne libido i veze, kao i na društveni život jer vas cini osjetljivijima'', kaže dr. Christian Jessen.

''Mnogi se ljudi osjecaju potišteno kada se dani skracuju, no dio njih imat ce poteškoca s nedostatkom motivacije, umorom i depresijom. Ako vam zimski mjeseci negativno utjecu na raspoloženje, osobito tijekom prosinca i sijecnja, možda patite od sezonskog afektivnog poremecaja, koji uzrokuje loše rasploloženje zbog pomanjkanja svjetla tijekom zime'', tvrdi dr. Jessen.


Podijeli: Facebook Twiter