Danas memorijalni turnir "Rinaldo - Aldo Drosina"

Sve je spremno - Silvana Sorbola-Rožanković (M. ANGELINI)
Sve je spremno - Silvana Sorbola-Rožanković (M. ANGELINI)

Ligaških nogometnih prvenstava trenutno nema, ali nogometna lopta ni danas neće mirovati. Na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli, na pomoćnom terenu s umjetnom travom, danas će se održati memorijalni turnir u spomen na pulskog učitelja čije ime "pulska bombonijera" i nosi, 6. memorijal "Rinaldo - Aldo Drosina".

Cijeli turnir ovoga će puta biti uguran u jedno popodne i predvečer, ali dječje vriske i igre, kao i veteranskog druženja i opće zabave na kraju ni ovom prilikom neće nedostajati. Sigurna je u to i glavna organizatorica turnira Silvana Sorbola-Rožanković.

- Drago mi je da ćemo i ove godine oživjeti sjećanje na našeg Drosinu, nadam se da će doći svi njegovi stari prijatelji, kao i svi ljubitelji nogometa i pogledati ovu današnju djecu kako igraju, rekla je Sorbola-Rožanković.

- Ove smo godine turnir odlučili organizirati u jednom danu zbog velikih vrućina koje vladaju. Zato smo pozvali manje klubova nego prijašnjih godina, ali igrat ćemo navečer, veli ona.

Na turniru ove godine nastupaju igrači u kategorijama do 9 i do 11 godina, uz neizostavni revijalni susret.

- U revijalnoj utakmici nastupit će veterani Istre protiv igrača Istre iz generacije koja je 1991. godine bila u Prvoj ligi. To je ona generacija kojoj je Aldo Drosina bio savjetnik, a u kojoj je između ostalih igrao i Igor Pamić. On zbog posla neće biti tu, ali su dolazak potvrdili brojni drugi igrači, poput Dadića, Lasića, Lokvančića, Ibriksa, Popovića, Vidaića, Kontešića, Grujića, Rajkića i Rakovića.

Djeca će uglavnom igrati na terenu s umjetnom travom, s tim da će se neke utakmice U-9 igrati na poligonu. Za sve sudionike memorijala osigurali smo i hranu i piće, rekla je Sorbola-Rožanković. Dodala je da turnir ne bi mogli organizirati bez sponzora.

- Glavni organizatori smo obitelj Drosina i ja, suorganizatori JU Pula sport i NSŽI, pokrovitelji Grad Pula, Istarska županija, Savez sportova grada Pule i SSIŽ, a medijski pokrovitelji Glas Istre, Radio Pula, TV Nova i TV Istra, zaključila je Silvana Sorbola-Rožanković.

Svečano otvorenje zakazano je za 16.45 sati, u 17 počinju kvalifikacijske utakmice, u 20 starta revijalna utakmica veterana, u 21 sat počinju utakmice za plasman, a u 22.30 predviđeno je podijeliti nagrade najboljima.

Momčadi

Na turniru će u kategoriji U-9 nastupiti: Istra, Veli Vrh, Medulin, Uljanik, Istra 1961, Funtana, Galižana i Banjole. U kategoriji U-11 nastupaju: Istra, Veli Vrh-Štinjan, Uljanik, Mladost, Istra 1961, Funtana, Banjole i Istra II. Utakmice će se igrati 2x15 minuta. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter