Danas kiša, u nedjelju razvedravanje

(Arhiva)
(Arhiva)

Prema prognozi portala IstraMet danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, a ponegdje je moguć i pljusak praćen grmljavinom. Lokalno se očekuju obilnije oborine, naročito na jugu i istoku Istre te na Kvarneru. Zapuhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima prolazno jaka bura. Bura će dodatno ojačati u noći na nedjelju. Bit će još malo svježije u odnosu na protekle dane, a dnevne vrijednosti temperature zraka kretat će se između 14 i 17 stupnjeva Celzija.

Sutra će u prvom dijelu dana, kažu u IstraMetu, biti pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost mjestimične kiše, naročito na jugu Istre. Sredinom dana i poslijepodne naoblaka će se posvuda raskinuti tako da se očekuje barem djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na jugu Istre i u Tršćanskom zaljevu prolazno jaka bura. Bura će podno Velebita imati olujne, možda nakratko čak i orkanske udare. Temperature zraka u postupnom porastu, a dnevne vrijednosti kretat će se većinom između 17 i 20 stupnjeva.

U ponedjeljak bi već trebalo biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti u dijelu dana djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slaba, još prijepodne umjerena bura. Danju na otvorenom moru zapadne Istre očekuje se umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 7 stupnjeva, a dnevne oko 22 stupnjeva Celzija. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter