Danas joga, subota u znaku bicikla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula ove se godine, od danas, po cetvrti put brojnim aktivnostima ukljucio u obilježavanje Europskog tjedna kretanja i dana bez automobila. Središnji dogadaj sedmodnevne manifestacije je djecja bi/triciklijada centrom grada koja pocinje u subotu u 10.30 sati s trga Portarata. Tog ce dana gradani na Giardinima od 9 do 13 sati u sklopu sajma "Mijenjam svoj bicikl" moci i medusobno izmijeniti rabljene bicikle, skateboardove ili role koje su prerasli, dok ce tvrtke Svera i BRB sport pregledavati i popravljati manje kvarove na biciklima.

Tema ovogodišnjeg tjedna je "Za bolju klimu u gradovima!", cime se javnost nastoji senzibilizirati da samo zajednickim naporima možemo riješiti probleme koje stvaraju automobili - onecišcenje zraka, pojacanu buku i zakrcenost prometa. Ujedno, ovakva bi akcija gradane trebala potaknuti na zdravije nacine dolaženja na posao, primjerice biciklom.

Cijelog ce se tjedna odvijati i razna druga sportsko-rekreativna i edukativna dogadanja, poput tematskih predavanja strucnjaka, organiziranih posjeta Šijanskoj šumi, predstava. Vec od danas na gradskom kupalištu Valkane od 17 do 18 sati održavat ce se besplatne vježbe joge uz strucno vodstvo instruktora Roberta Bošca. Sutra ce se u maloj dvorani Hrvatske gospodarske komore u 18 sati održati predavanje Divne Klaric i Natalije Radola na temu "Planinarstvo i markacija planinarskih staza" u organizaciji Planinarskog društva Glas Istre. Uz to, u ovom je tjednu predviden i odvoz starih automobila i krupnog otpada te uredenje pojedinih zelenih površina i sadnja stabala.


Podijeli: Facebook Twiter