Danas je najdepresivniji dan u godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postoje dani kada vam sve ide od ruke, ali postoje i oni kada je najbolje da uopce ne ustajete iz kreveta, a izgleda da je danas baš taj dan. Znanstvenici vec godinama analizirajuci statisticke podatke utvrduju najbolje i najlošije dane u godini.

Kao da nam nije dovoljno što je sijecanj najhladniji, mjesec koji svake godine proglašavaju najdepresivnijim, a za ovu godinu odredili su 17. sijecnja upravo takvim danom. Prošlih su godina spominjali 19., 21., i 22., ali za ovu godinu to je današnji dan.

Znanstvenici s danskog univerziteta Northeastern i fakulteta za tehnologiju analizirali su 300 milijuna tweetova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine. Pronašli su kljucne rijeci i na osnovi njih nacinili prognozu.

Naveli su da je njihovo istraživanje pokazalo da je sijecanj mjesec kada postoji najveci rizik od otpuštanja radnika, dok radnici sami daju otkaze krajem svibnja i pocetkom kolovoza.

Psiholog Cliff Arnall došao je pak do matematicke formule koja dokazuje da je 17. sijecnja najdepresivniji dan u godini. Naime, tog dana spajaju se faktori svojstveni depresiji, medu kojima su prekršena novogodišnja obecanja, nagomilani racuni, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji s hladnim vremenom i sivilom sasvim je dovoljno da se 17. sijecnja proglasi najdepresivnijim.

Takoder, istraživanje je pokazalo da se parovi najcešce zarucuju u veljaci, a to se ponajprije može zahvaliti Valentinovu. Do prekida najcešce dolazi u ljetnom periodu jer decki i djevojke tada cešce varaju svoje partnere. Takoder, zabilježeno je da najviše žena rada u srpnju, a najmanje prekida zabilježeno je u vrijeme Božica.

No, ne brinite, samo šest mjeseci kasnije ceka vas najsretniji dan u godini, a to je 17. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter