Danas i sutra Sepomaia viva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Izložbom fotografija "Sepomaia viva", koja je postavljena na otvorenom duž Trgovacke i Garibaldijeve ulice, a ciji su autori Renco Kosinožic te Zaneto Paulin, Igor Zelic i Foto studio Mia, na putu prema gradskom muzeju najavljujemo jubilarni festival antike.

Oživljavamo ga kroz brojne sadržaje, poslije dugo godina na Trgu sv. Marka ispred zgrade muzeja koja je u obnovi, a gdje su održana tri prva anticka festivala, istaknula je Bojic, v. d. ravnateljice gradskog muzeja Umag.

- Muzejsko trgovište, anticki zanati i njihove prezentacije, djecje arheološke radionice, razna natjecanja u antickim igrama te kušanja anticke hrane i slastica dio su zbivanja prvog dana prije svecanog otvaranja izložbi "Iz mora na stol" i "Deset godina Sepomaia viva", a slijede borbe gladijatora i anticki ples.

Drugi dan ce takoder biti u znaku nabrojanog, uz predstavu "Prica o Heraklu", koju izvodi djecje kazalište, odnosno dramska skupina umaškog Društva Naša djeca. U vecernjim satima nastupa skupina klauna i žonglera kao uvod u modnu pricu o togi.

Manifestacija ce trajati tijekom kolovoza i rujna do sredine listopada, a to znaci da ce vrata Muzeja grada Umaga biti otvorena svim zaljubljenicima u anticku baštinu koju ce moci pobliže upoznati putem brojnih izložaka iz tog vremena koji su prikupljeni tijekom istraživanja na prostoru od Umaga do Savudrije.


Podijeli: Facebook Twiter