Danas i sutra Antifa festival u Monteparadisu

12. Antifa festival ima edukacijski i koncertni dio
12. Antifa festival ima edukacijski i koncertni dio

Danas počinje 12. izdanje Antifa festivala u pulskom Monteparadiso Hacklabu koje će se i ove godine trajati dva dana, a bogat program podijeljen je na edukacijski i koncertni dio. U edukacijskom dijelu održat će se predavanja te projekcija filma, a dotiču se aktualnih i zanimljivih tema. U koncertnom dijelu tijekom dvije večeri nastupit će šest d.i.y. bendova. Edukacijski dio programa odvijat će se u Monteparadiso Hacklabu (DC Rojc, prizemlje desno), dok će se koncerti organizirati u Monteparadiso Clubu.

Program počinje danas u 17.30 kada će se predstaviti Mreža antifašistkinja Zagreba (MAZ), nakon čega u 19 sati slijedi predstavljanje novosadskih street art umjetnika. U Monteparadiso klubu prve večeri u 22 sata nastupaju Đornata, Pervy Pissheads i Red Tape.

Sutra, drugog dana festivala, u 17.30 predstavit će se nogometni klub Zagreb 041 - antifašistički i direktno-demokratski klub. U 18.30 održat će se tribina pod nazivom "Solidarnost nema granica: o inicijativama podrške izbjeglicama". Na ovoj tribini gostovat će Luka Juranić iz inicijative Are you Syrious te Jelena Miloš iz inicijative Dobrodošli. Oni će govoriti o tome kako su se organizirali, što rade i s kojim ciljem te na koji se način svi mogu solidarno uključiti u pomaganje izbjeglicama, a tema je i političko promišljanje ovog pitanja.

U 19.30 bit će prikazan film "Italian Punk Hardcore 1980 - 1989. The Movie" Angela Bitonta, Giorgia S. Senesija i Roberta Sivilije. Na koncertu druge večeri u 22 sata u klubu u prizemlju nastupit će AK47, Iamdisease i Dropthehammer. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter