Danas Fešta mladega vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji TZ-a i Općine Svetvinčenat, danas se u Svetvinčentu održava Fešta mladega vina. Tradicija izlaganja i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 40-ak godina, a unatrag 15-ak godina Svetvinčenat postaje mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji ovdje predstavljaju svoja mlada vina. Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina što započinje u 16 sati u Art centru (nekadašnji društveni dom).

Više od 20 vinara iz čitave Istre predstavit će svoja mlada bijela i crna vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja. Posjetitelji će moći kupiti degustacijsku čašu po cijeni od 50 kuna te kušati mlada vina po izboru. Prilikom kupnje čaše svi će dobiti i ocjenjivački list na kojemu će moći glasovati za, po njihovu mišljenju, najbolja mlada vina.

U 18.30 sati započinje vođena degustacija u kaštelu Morosini-Grimani, na kojoj će se prezentirati osam vina, od kojih će četiri vina biti iz Istre i četiri iz ostatka Hrvatske. Voditelj degustacije je poznati sommelier i vinski kritičar Emil Perdec. Proglašenje i podjela nagrada za tri najbolja vinara bit će i 21.30 sati. Ostali vinari dobiti će zahvalnicu za sudjelovanje na smotri. Svirkom će zagrijati atmosferu Franko Krajcar i Indivia, Dražen Zečić, Banana band i Riballta band. (L. S.)


Podijeli: Facebook Twiter