Danas doček sv. Nikole u Puli, Rovinju i Poreču

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U sklopu programa "Prosinac u Puli" danas će se u 17 sati organizirati doček sv. Nikole na Bunarini. Doček Svetog Nikole na Bunarini uz prigodan dječji program kroz pjesmu, ples i glumu organiziraju ove godine Studio Zaro i Teatar Naranča.

Omiljeni djedica nakon toga, u 19 sati, stići će u Dom hrvatskih branitelja na manifestaciju Sa(n)jam knjige u Istri. Nešto ranije, u 16.30 sati, u Domu za odrasle osobe Vila Maria održat će se i Božićni koncert na kojem će nastupiti članovi OKUD-a "Istra".

I u Rovinj stiže Sveti Nikola

U sklopu programa "Nadal con Faro11", danas će u 10 sati u rovinjsku luku uploviti Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca i darivatelj djece. Svečanost paljenja božićnih lampica na boru zakazano je u 17 sati. Za stvaranje božićne čarolije u Rovinju zadužena je Udruga za razvoj kreativnih industrija - Faro11, u suradnji s Gradom Rovinjem, tamošnjim Pučkim otvorenim učilištem te raznim dionicima u kulturi i širim građanstvom.

Cjelokupan ovogodišnji program, koji će trajati od 6. do 26. prosinca, odvijat će se u kupoli smještenoj na glavnom gradskom trgu, gdje će se održati petnaest edukativno-kreativnih radionica, po četiri glazbene večeri i plesna susreta, a bit će organiziran i sajam koji će trajati šest dana. Među ostalim, nastupit će nagrađivana kantautorica Sara Renar, riječki alternativni sastav Moskva, zagrebačka skupina Sedam dana Japana, Kristian Terzić i Ana Ljutić. Ulaz je slobodan. Farovci su lani počeli osmišljavati produkciju programskog sadržaja i vizualnog identiteta rovinjskog blagdanskog ugođaja, a ove pak godine, kažu, svoj rad nadograđuju puno opsežnijim i sadržajnijim formatom. Iz Udruge stoga pozivaju građane, posjetitelje i prijatelje Rovinja na aktivno adventsko radovanje na otvorenom u samom središtu grada.

Danas starta porečki Advent

Dolaskom Sv. Nikole i zajedničkim fotografiranjem s mališanima danas u 17 sati na Trgu Matije Gupca počinje prvi porečki Advent koji će u 40-ak dana ponuditi 75 različitih besplatnih programa za male i velike. Odmah s radom počinje i besplatno klizalište, s besplatnim najmom opreme, koje će biti otvoreno do 15. siječnja, te bogata gastronomska ponuda na božićnom sajmu. Gupčev trg u najljepšem će ruhu, prepun šarenih lampica, ukrasa i prigodno dekoriranih kućicama dočekati Porečane i njihove goste. Advent Poreč obilježit će i gastronomske delicije, kuhano vino, brojne cirkuske i druge predstave za djecu, koncerti Cirkusa, Night Expressa, Gustafa, Blues brajdersa i mnogih drugih.

Osim što će nakon fotografiranja sa Sv. Nikolom djeca moći odmah preuzeti svoju fotografiju, ali i poklončiće koje je za njih spremio Sv. Nikola. Na božićnom sajmu iće i piće nudit će se po prihvatljivim cijenama, gdje će već u 18 sati početi glazbeni program s grupom Baredinosauri.

Današnje otvaranje bit će samo uvertira u program vikenda, koji će obilježiti koncert Detoura i manifestacija „Slatko jutro“ Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, za koju je pripremljeno čak tri tisuće besplatnih čokoladnih zalogajčića za sve posjetitelje. Detaljni program dostupan je na službenom portalu www.adventporec.com i na Facebook stranici www.facebook.com/adventporec. (B. P., M. V. I., T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter