Danas 30. utrka "Dan Uljanika"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas ce se ponovno pulskim brodogradilištem trkaci miješati s radnicima. Povodom 156. obljetnice Uljanika trcat ce se vec 30. jubilarno izdanje najpoznatije pulske utrke. U dvije utrke, onoj glavnoj u duljini od 8,6 km, te onim djecjim na dionici od 2 km koji joj prethode, ocekuje se da ce brodogradilištem trcati oko tisucu natjecatelja.

Prvi ce na start na mostu s pocetkom u 9.30 sati krenuti djecaci do 10 godina, za njima ce u 9.50 sati krenuti djevojcice istog godišta, potom ce u 10.10 startati djecaci stari 11 i 12 godina, u 10.25 startaju njihove vršnjakinje, a najstariji djecaci, oni od 13 i 14 godina startat ce u 10.40 sati, dok ce najstarije djevojcice startati u 10.55 sati. Sve ove djecje utrke trce se na dionici od 2 km.

Nakon ocekivano masovnog nastupa ucenika i ucenica osnovnih škola iz Pule i okolice, na red ce doci sudionici glavne utrke koji ce na mostu startati u 11.30 sati.

Dva i pol kruga Uljanikom trcat ce, izmedu ostalih dvojica najbolji iz prošlogodišnjeg izdanja, Zoran Žilic i Drago Paripovic, prvi u lovu na petu pobjedu, drugi u potrazi za cetvrtom. U ženskoj konkurenciji prošle je godine slavila Marija Vrajic, ali ce sad najbolja istarska atleticarka Barbara Belušic tražiti povratak pobjedama. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter