Danas 11. Zagreb Pride

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagreb Pride, društvena i politicka manifestacija koja proteklih jedanaest godina ukazuje na diskriminaciju i nasilje na osnovi spolnog i rodnog identiteta te seksualne orijentacije, održat ce se danas na zagrebackim ulicama pod sloganom "Imamo obitelj! Tisucljetni hrvatski san".

Jedanaesti Zagreb Pride, povorka ponosa LGBTIQ osoba pocet ce u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, a potom ce proci središnjim zagrebackim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac.

Ovogodišnja tema je obitelj kod lezbijki, gejeva, biseksualaca, transrodnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ) koji, isticu organizatori iz Udruženja Zagreb Pride, odbijaju biti nevidljivi i neravnopravni, te slušati poruke da njihove obitelji ne postoje.

Organizatori naglašavaju kako i ovom povorkom želi upozoriti na pravo LGBTIQ osoba (lezbijke, gayevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer osobe) da svoje živote urede onako kako to oni žele.

Organizatori pozivaju sugradane da, nevezano uz seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje ili bilo koju drugu osnovu, dolaskom na Povorku ponosa iskažu svoju potporu i solidarnost s LGBTIQ pokretom u Hrvatskoj u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti svih lezbijki, gayeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba.


Podijeli: Facebook Twiter