Dan volontera: DHL-ovci očistili Šijansku šumu


Zaposlenici DHL, njih 120, zasukalo je danas rukave te cijelog dana čistilo Šijansku šumu od organskog otpada - starih debla i ispiljenih grana koje su im za raščišćavanje i odnošenje ranijih dana pripremili radnici Hrvatskih šuma.

Akcija čišćenja park šume organizirana je u sklopu Dana volontera koji se održava u cijelom svijetu, a zaposlenici Deutsche post ureda DHL-a od 6. do 16. rujna u njemu sudjeluju kroz različite projekte koji su vezani uz tri programa korporativne odgovornosti GoTeach (programe edukacije), GoGreen (zaštitu okoliša) i GoHelp odnosno programe pomoći nakon prirodnih katastrofa.

Kako nam je pojasnila Srebrenka Saks, generalna direktorica DHL Expressa, zadnje tri godine zaposlenici DHL ureda proveli su ekološke akcije pošumljavanja i čišćenja šuma, a ove su se godine po prvi puta odlučili odmaknuti od Zagreba te uz pomoć Hrvatskih šuma kao odredište izabrali Pulu.

U Šijansku je šumu tako već ujutro doputovalo više od sto zaposlenika iz Zagreba, Splita, Rijeke i Pule. Nakon što im je Valter Buršić, upravitelj Šumarije Pula, održao kratko edukativno predavanje u pulskoj zelenoj oazi, zaposlenici su radili sve do popodneva, odahnuvši tek za ručak koji je za njih bio organiziran.

- Stigao sam iz Zagreba, odlučio sam se priključiti akciji volontiranja i biti vrijedan te, uz dobro druženje, napraviti nešto korisno za cijelu zajednicu u kojoj djelujemo, rekao nam je tako Draško Dejanović, napomenuvši da je do sada sudjelovao i u čišćenju Maksimira te pošumljavanju Sljemena.

Iva Brajević, financijska direktorica DHL Hrvatska, također nam je navela kako su se zaposlenici "pronašli" u eko akcijama te se svi aktivno potiču da sudjeluju u ovakvim akcijama volontiranja i budu aktivni članovi zajednice.

Predstavljen 2008. godine u Aziji, Dan volontera se tijekom godina proširio na Ameriku, Bliski istok, Afriku i Europu te nastavlja rasti i uključivati sve više zaposlenika. Lanjske je godine primjerice u ovoj inicijativi, kroz više od 600 društvenih aktivnosti, sudjelovalo čak 60 tisuća zaposlenika u više od 130 zemalja.

Inače, DHL tvrtka lider je na globalnom tržištu međunarodne ekspresne dostave pošiljaka i logistike. U Hrvatskoj ima 160 zaposlenih, a osim sjedišta u Zagrebu ima i sedam poslovnica. (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter