Dan vodnjanskog sporta: Teo Mikelić prvo ime

Teo Mikelić
Teo Mikelić

Uz prigodan kulturno umjetički program u kojem su sudjelovali mješoviti zbor Zajednice Talijana, KUD Vodnjan i atraktivna pjevačica lakih nota iz Splita Lidija Bačić, u dvorani Doma mladih proglašeni najuspješniji sportaši, mlade nade te dobitnici nagrade za životno djelo u prošloj godini koje dodjeljuje Sportski savez Grada Vodnjana. Sve nagrade su uručili Drago Pekica, predsjednik SSGV-a, gradonačelnik i donačelnik Klaudijo Vitasović i Sergio Delton te Corrado Ghiraldo, predsjednik gradskog vijeća Grada Vodnjana.

Najuspješniji sportaš u protekloj godini je Teo Mikelić, član Kickboxing kluba Trojan. On je u travnju prošle godine osvojio naslov državnog prvaka te broncu na Europskom prvenstvu. Time je u kategorizaciji HOO-a postao vrhunski sportaš Hrvatske II kategorije. Marina Ćorić, odbojkašica Vodnjana dobila je nagradu za izuzetne sportske uspjehe, a Boćarski klub Vodnjan proglašen je najuspješnijoj momčadi. Za najuspješniju žensku ekipu proglašen je Odbojkaški klub Vodnjan. Judašica Lara Kliba i plivač Bruno Blašković najveće su sportske nade Vodnjana, a dječaci Košarkaškog kluba Oliva najuspješnija momčad u mlađim uzrastima. Ivan Jagustin, poznati vodnjanski maratonac najuspješniji je sportaš s invaliditetom. Najuspješniji trener je Gordan Ćorić iz OK Vodnjan.

Nagrade za životno djelo u sportu za 2012. pripale su veteranima vodnjanskog šaha, Ivanu Bankoviću i Mariju Bonassinu. Banković ove godine slavi 65 godina igranja drevne igre, a Bonassin je zajedno s Bankovićem i Antonom Ferlinom osnovao 1953. Šahovski klub Vodnjan. (Zapisao i snimio Boris BABIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter