Dan vjencanica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci dan 13. obrtnickog sajma Istre obilježila je modna revija i revija vjencanica u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu. Predstavljene su i svecane frizure te prigodna šminka, i to na djevojkama iz pulske modne agencije Akt.

Posjetitelji su i danas u velikom broju od ranih jutarnjih sati pohodili sajam. Iako su uglavnom degustirali raznorazne delicije, poput kozjeg sira ili kulena te vocnih likera, najtraženiji su svakako bili kolaci i druge slastice. Bilo je to prigoda i da pronadu proizvodace i drugih artikala koji nisu jestivi, poput prozora, vrata, metalnih ograda ili pak razne profesionalne opreme.

Zanimljiv je bio i štand Škole za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam iz Pule koja je prezentirala svoj projekt "Njemacki u turizmu". Kako su nam rekli ucenici 3.b razreda Veton Bajcinovci i Mia Peric, posjetitelji su ih uglavnom pitali radi li se o tecaju njemackog, a najcešce su interes pokazivali mladi parovi.

Sajam je, medutim bio prigoda i da svoje aktivnosti i stecena znanja pokažu i ucenici strukovnih škola iz Rovinja i Pule, pulske Talijanske srednje škole "Dante Alighieri", Turisticko-ugostiteljske škole iz Poreca, Industrijsko-obrtnicke škole iz Pule i Gospodarske škole iz Buja.

U nedjelju oko 10 sati, sajam bi trebao posjetiti predsjednika Republike Ivo Josipovica, koji ce nakon kraceg obilaska izlagaca i susreta s organizatorima, nastaviti put Livada i Žminja. U 16.30 na sajmu je predvidena podjela priznanja i nagrada najboljim izlagacima. Sajam se zatvara u 17 sati.


Podijeli: Facebook Twiter