Dan Uljanika: Zoran Žilić uvjerljivo do pete pobjede

KIŠA IH NIJE OMELA - Start glavne utrke
KIŠA IH NIJE OMELA - Start glavne utrke

Ranojutarnja kiša nad Pulom zaustavila se taman na vrijeme da ne pokvari 34. uzastopno izdanje utrke ''Dan Uljanika''. Tako nije spriječila da se po dokovima brodogradilišta ponovno rasprši mnoštvo trkača svih generacija, njih gotovo 1200, tek nešto manje nego prošle godine.

Većinu su, kao i inače, činili osnovnoškolci iz Pule i okolice, okupivši u svim uzrasnim kategorijama ukupno 730 natjecatelja, uz njih još oko 150 u popularnoj utrci RSD ''Pčelica''. Konačno, na startu glavne utrke našlo se točno 255 trkača.

Tako je to u brojkama, iza koji se krije još jedno ugodno druženje pulskih sportaša i rekreativaca, te njihovih starih i novih gostiju. Naravno, uz zdravo sportsko nadmetanje u kojem je, govoreći o glavnoj utrci, najbolji rezultat ostvario Koprivničanin s riječkom adresom, Kvarnerov Zoran Žilić. Poznato? Teško da je itko zaboravio to ime, iako ga nije bilo posljednjih godina.

- Eto, tako je ispalo, uvijek bi se nešto drugo poklopilo u to vrijeme. Lani, recimo, državno u maratonu, zbog čega nisam stigao u Pulu - opravdat će se čovjek koji je u trideset i ''kusur'' izdanja ove utrke ostvario najveći broj pobjeda. Nakon 2007., 2008., 2010. i 2011., ova jučerašnja bila mu je čak peta!

- Nisam dolazio, ali to nešto je ostalo u nogama. Specifična je ovo staza, jedna od ljepših na kojima sam imao prilike trčati. Inače volim kružne staze, ali poseban je ugođaj trčati u ovakvom ambijentu, uz puno publike – dodao je Žilić.

On je stazu dužine 6800 metara istrčao za 22 minute i 49 sekundi. Sredinom prvog kruga, prije odlaska na ''Otok'', pratila su ga još dvojica trkača, no kasnije se odvojio i u cilj utrčao suvereno, uvjerljivo. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter