Dan škole i MO-a Šijana u znaku Nella Milottija

Izložba portreta učenice OŠ Šijana Sare Dilber (M. ANGELINI)
Izložba portreta učenice OŠ Šijana Sare Dilber (M. ANGELINI)

Bogat kulturno-umjetnički program, prepuna dvorana gostiju i učenika te svečana atmosfera obilježili su danas dan Osnovne škole i Mjesnog odbora Šijana. U jutarnjim se satima održala izložba radova učenika škole te je radove i glazbeni izričaj Nella Milottija "Odjeci našeg kraja" predstavila Vesna Nežić Ružić.

- Dugo sam surađivala s Milottijem, s tom legendom istarske glazbe, i ponosna sam na to, rekla je među ostalim Nežić Ružić. Mnogobrojnim uzvanicima i učenicima ispričala je ukratko njegovu osebujnu biografiju, redajući imena pjesama koje je napisao za nju te koliko je puta i koliko pjesama bio na MIK-u. Kao zanimljivost i "filozofiju" njegovog stava prema glazbi i tekstovima koje je često izgovarao, izdvojila je dvije rečenice koje su joj ostale u sjećanju: "Svaka pjesma ima svog zrmana" i "Svaki tekst je kao žena koju treba obući glazbom".

Uz veliki opus Milottija te ples i glazbu učenika, svojim se portretima predstavila i učenica Sara Dilber koja su privukla veliku pažnju posjetitelja.      

Program obilježavanja dana škole i MO-a nastavljen je u poslijepodnevnim satima koncertom Vesne Nežić Ružić te kulturno-umjetničkim programom programom u organizaciji škole, uz folklornu sekciju udruge Slavonaca Istarske županije "Slavonija" te tamburaški sastav. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter