Dan performansa na Booktigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peto izdanje medunarodnog festivala procitanih knjiga Booktiga koje se održava u organizaciji porecke Gradske knjižnice nastavilo se u subotu književnim performansom Ede Stojcica koji je knjigama darivao posjetiteljice festivala, te glumackim performansom pod nazivom Susret s Marijom Juric Zagorkom u interpretaciji Dubravke Vidovic, predsjednice istoimenog društva.

Ovaj odgojno-obrazovni susret pruža brojne pojedinosti o Zagorki, kako kao popularnoj književnici i novinarki, tako i o vremenu u kojem je živjela i stavovima i idejama koje je zagovarala.

Publici su se predstavile i autorice nagradene na ovogodišnjem festivalu Kratka prica je ženskog roda. U sklopu Booktige održana je i kreativna radionica u kojoj su polaznice pod vodstvom Ankice Valentic-Butkovic ucile izradivati rukotvorine od tkanine, konaca i botuna.

Booktiga je otvorena u cetvrtak popularnom kazališnom predstavom Stilske vježbe za ciju su ulaznicu posjetitelji placali, odnosno darivali jednu procitanu knjigu, a ovom je gestom prikupljeno više od 220 knjiga koje su iskorištene za prodajni festivalski fond i prikupljanje sredstava za opremanje knjižnicnog stacionara u Cervar Portu.

Festival, kao i prateci sajam procitanih knjiga Booktižin na Trgu Marafor završava u nedjelju. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter