Dan parkova obilježen u Mornaričkom parku

Mališani su rado sudjelovali u predstavi "Pet elemenata" (N. S.)
Mališani su rado sudjelovali u predstavi "Pet elemenata" (N. S.)

Dan parkova, koji se trebao obilježiti proteklog petka, ali je odgođen zbog ružnog vremena, obilježen je danas u Mornaričkom parku. Uveličale su ga stotine djece pulskih privatnih vrtića koja su plesom, pjesmom i svojim umjetničkim radovima simbolično obilježila i početak jednog novog razdoblja za taj pulski park, koji ove godine obilježava 150 godina postojanja.

Dan parkova pod nazivom "Parkići i vrtići" organizirala je pulska Turistička zajednica, Grad, Herculanea te pulski privatni vrtići.

Današnji sunčan dan dobro je došao svima, stoga su djeca rado krenula u park i s veseljem na obližnja stabla izvjesila svoje radove koji su, svaki na svoj način, simbolizirali ekologiju i očuvanje prirode.

Predstavnica Udruge ravnatelja privatnih pulskih vrtića Vlasta Jedinak mališanima je potom ispričala kratku povijest Mornaričkog parka, o tome da je to zapravo prva uređena površina u Puli, da su ondje nekad bile posađene biljke iz cijeloga svijeta, a potom je sve pozvala da odgledaju Birikininu predstavu "Pet elemenata" u kojoj su djeca čak i sudjelovala.

Direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je da se radovi u Mornaričkom parku nastavljaju te da slijedi uređenje platoa koji će poslužiti za održavanje manjih manifestacija, a pri kraju su i radovi na fontanama. (N. S.)  


Podijeli: Facebook Twiter