Dan otvorenih vrata za Sv. Florijana

Najmlađi su se najviše veselili druženju s vatrogascima (S. Z. T.)
Najmlađi su se najviše veselili druženju s vatrogascima (S. Z. T.)

Danom otvorenih vrata, kojem se odazvao veliki broj Puljana, uglavnom onih mlađih, obilježen je u nedjelju Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Iako je kiša prijetila da će svaki tren upropastiti planirane aktivnosti, ipak je sve u konačnici ispalo kako treba. Iako satnica nije bila definirana upravo zbog mogućnosti da će biti pomaknuta zbog kiše, Puljani su imali prigodu nekoliko sati razgledavati vatrogasne prostore, opremu i vozila, prisustvovati prezentaciji navalnog i šumskog vozila te autoljestava te pokaznoj vježbi s ljestvama, takozvanim kukačama i samoizbavi.

Kako saznajemo od vatrogasaca, intervencije, pogotovo tehničke, sve su zahtjevnije. Usto, vatrogasci izlaze na teren i kod prometnih nezgoda, kod nezgoda u kućama, a vrlo često i kod onih benignijih, poput skidanja mačaka sa stabla ili krovova.

No, problem im je što se nalaze u samom srcu grada pa je kod svake veće prometne gužve izlazak otežan, što je posljednji put bilo vidljivo i tijekom zatvaranja Giardina zbog asfaltiranja. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter