Dan otvorenih vrata vatrogasaca 4. svibnja

(Snimio Neven LAZAREVIĆ)
(Snimio Neven LAZAREVIĆ)

U povodu 4. svibnja, Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Ardemio Zimolo danas su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Pula. Pritom ih je zapovjednik JVP-a Pula Klaudio Karlović upoznao s pripremama za sezonu.

- Čast nam je što su nas posjetili predstavnici Grada i što možemo najaviti Dan otvorenih vrata na Dan sv. Florijana, i to već od 9 sati ujutro pa nadalje. Organizirat ćemo vježbe i razgled postaje i vjerujemo da ćemo biti odlično posjećeni kao i uvijek dosad, istaknuo je Karlović.

Podsjetio je da su u potpunosti spremni za predstojeću ljetnu sezonu kada su i opasnosti od požara najveće. Istaknuo je da u sezonu ulaze s više od 300 operativnih vatrogasaca, s više od 250 dobrovoljnih vatrogasaca i sa 70-ak vozila razne namjene. Nakon zadnje nabavke vozila, unatrag deset godina, i otplate tog kredita, naglasio je, upravo razmišljaju i o obnavljanju voznog parka.

- Predstoji nam turistička sezona, a svi volimo osjećati sigurnost i zato smo mi ovdje da u razgovoru sa zapovjednikom vidimo kako teku pripreme, rekao je gradonačelnik Miletić. - Ono što već znamo je da u Istri postoji najkvalitetniji sustav koji funkcionira savršeno i kojeg kopiraju svi ostali krajevi jer je istarsko vatrogastvo i sustav zaštite i spašavanja primjer kojeg treba slijediti, rekao je gradonačelnik Miletić i, čestitajući svim vatrogascima njihov dan, poželio im što manje intervencija. Gradonačelnik je istaknuo i kako su pulski vatrogasci uvijek spremni pridružiti se drugima u borbi protiv vatrene stihije, te je Karlović napomenuo da su tijekom prošle godine na Puljštini imali pet većih požara, ali su dali svoj obol u gašenju većih požara na Labinštini. U obilasku su im se pridružili i polaznici dječjeg vrtića Rin-Tin-Tin skupina "Pinguino" s odgajateljicama Tatjanom Pamić i Lenom Mitrović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter