Dan otvorenih vrata u tvornici cementa Holcim

Glorija Paliska Bolterstein, Tulio Demetlika i Alan Šišinački
Glorija Paliska Bolterstein, Tulio Demetlika i Alan Šišinački

Tvornica cementa Holcim organizirala je u četvrtak Dan otvorenih vrata za građanstvo u sklopu kojega je održan sastanak s istarskim županom Valterom Flegom, panel-rasprava o korištenju lokalnih potencijala te izložba proizvoda Holcima Hrvatska i njegovih partnera.  

- Budžet je nula, pozitivna energija maksimalna, opisao je manifestaciju Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima Hrvatska.

Naime, ovogodišnji Dan otvorenih vrata bio je zbog financijskih poteškoća otkazan u svom uobičajenom terminu u svibnju, ali je zahvaljujući zalaganju svih zaposlenika ipak održan.    

- Ovo je osamnaesti Dan otvorenih vrata i taj kontinuitet puno znači našim zaposlenicima, umirovljenicima, susjedima i poslovnim partnerima, kazao je Šišinački.

Glorija Paliska Bolterstein, načelnica Općine Raša i Holcimova zaposlenica, istaknula je važnost tvornice cementa za lokalnu zajednicu budući da, sa svojim poduzećima Trans Plus i Ecorec, zapošljava dvjestotinjak radnika.

- I u ovim teškim gospodarskim vremenima tvornica je radila i radi. Njeno vodstvo pokazuje veliku volju za dobrom suradnjom s lokalnom upravom na temelju održivog razvoja u cilju boljitka i razvoja općine Raša, kaže ona.

- Ulažete puno truda u inovacije i nove proizvode i vjerujem da u sinergija javnog i privatnog sektora možemo naći rješenja da bismo izdržali i opstali na tržištu Europske unije, kazao je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

Na sastanku sa župnom zaključeno je da javna nabava može otvoriti mogućnost korištenja lokalnih resursa te da ovakve sastanke treba češće organizirati da bi se u sljedećim godinama provele mjere za korištenje lokalnih resursa u izgradnji biciklističkih staza, lukobrana, i slične infrastrukture. Slično tome je na panel-raspravi, na kojoj su sudjelovali brojni istarski gospodarstvenici, istaknuta važnost vrednovanja lokalnih potencijala i planiranja potreba kojima bi se oni mogli zajednički podići na višu razinu.

Osim domaćih posjetitelja, na Dan otvorenih vrata doputovala je skupina biciklista zaposlenih u Holcimu u Slovačkoj, a navečer su mještani organizirali Sekovanje, tradicionalnu feštu u povodu završetka ljeta, na kojoj je koncert održao Serđo Valić. (Napisao i snimio R. SELAN)    


Podijeli: Facebook Twiter