Dan neovisnosti obilježen u Istri


Predstavnici lokalne samouprave Labinštine, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, Vatrogasne zajednice te labinskog Dekanata priredili su komemoraciju u povodu Dana neovisnosti na gradskom groblju. Vijenac su na Centralni križ položili i svijeću zapalili Zoran Rajković, dogradonačelnik Labina, i Boris Rogić, delegat Vatrogasne zajednice, a molitvu je održao velečasni Milivoj Koren.

"Kaže se da čovjek živi onoliko koliko ostaje u našim sjećanjima, a ovo je prilika da se prisjetimo svih koji su dali život u Domovinskom ratu, te ranije u Narodnoooslobodilačkoj borbi, za našu dobrobit", kazao je Rajković.

U povodu Dana neovisnosti, na pazinskom groblju "Moj mir" na središnji kameni križ vijenac su položili potpredsjednik Gradskog vijeća Renato Kalac i dogradonačelnik Ivica Gržinić, u pratnji predstavnika Grada, antifašističkih boraca, policije, političkih stranaka i udruga. Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina, pozvao je sve da minutom šutnje odaju počast pripadnicima Drugog svjetskog rata kao i Domovinskog rata koji su svoje živote dali u borbi za neovisnu hrvatsku državu.

Istim povodom u organizaciji Općine Fažana, a uz prisustvovanje predstavnika braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, velečesnog Ivana Jakovljevića, župnika fažanske župe, i don Ive Borića, vojnog kapelana, te načelnice Fažane sa suradnicima, položen je vijenac na spomen obilježje i zapaljene svijeće u znak sjećanjana na sve koji su položili svoj život za domovinu. (I. R.; S. B.;)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter