Dan mimoza na Labinštini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobar odaziv građana polučila je humanitarna akcija Dan mimoza, posvećena ranom otkrivanju karcinoma maternice, koju je danas na Labinštini organizirala Liga protiv raka Labin.

Na punktu u labinskom Mercatorovom marketu zatekli smo aktivistice udruge Ferzetu Okanović te Bosiljku Ujević kojoj je u simboličnoj prodaji grančica mimoza i dijeljenju edukativnih letaka o važnosti prevencije pripomogao 12-godišnji unuk Mario Rajković.

- Labinjani, s obzirom na besparicu, dobro reagiraju, uplaćuju dobrovoljne priloge namijenjene financiranju aktivnosti Lige. Važnije od donacija je to da se barem na čas zaustave s nama. Uvijek ima dobrih ljudi, samo ih treba znati prepoznati, rekla nam je Okanović.

- Bolje da sam ovdje, da napravim nešto korisno, nego da doma razbijam dosadu pred TV-om ili kompjutorom, poručio je Mario, najmlađi volonter u ovoj akciji.

Liga je osigurala još dva punkta u Labinu te po jedan u Rapcu i Nedešćini. Labinski dio ove nacionalne akcije omogućila je obitelj Mucić iz Sv. Marine, kao jedini donator mimoza koje u pravilu humanitarnoj udruzi daruju građani. (I. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter