Dan istarskog sporta

PROŠLOGODIŠNJI DOBITNICI - Giovanni Cernogoraz i Marijana Liović (M. ANGELINI)
PROŠLOGODIŠNJI DOBITNICI - Giovanni Cernogoraz i Marijana Liović (M. ANGELINI)

U pulskom Domu branitelja održat će se danas, s početkom u 18 sati, 23. izdanje Dana istarskog sporta, svečanost na kojoj će u organizaciji Saveza sportova Istarske županije i pod pokroviteljstvom Istarske županije biti proglašeni najbolji istarski sportaši u 2015. godini. Ukupno je bilo nominirano 76 sportaša, a najbolje u 11 kategorija izabrat će glasački žiri koji broji 52 člana i čine ga devetorica članova Izvršnog odbora Saveza sportova Istarske županije, 31 predstavnik strukovnih saveza i 12 predstavnika zajednica gradskih ili općinskih sportskih udruga. Svaki član žirija će u svakoj kategoriji izabrati trojicu koje on smatra najboljim i potom ih rangirati na način da prvi dobije pet, drugi tri, a treći jedan bod, nakon čega će zbroj tih bodova iznjedriti laureate na 23. izdanju Dana istarskog sporta.

Za naslov najbolje sportašice natjecat će se osam nominiranih, dok ih je u konkurenciji za najboljeg sportaša jedan više, među ekipama ih je nominirano također osam, dok ih je u konkurenciji za najbolju momčad sedam. U mlađim kategorijama najviše je kandidata te će od 11 sportašica i deset sportaša žiri morati izdvojiti najbolje, dok su kod ekipa i momčadi te brojke osjetno "tanje" i iznose četiri, odnosno pet nominiranih. Priznanje za najboljeg trenera dobit će jedan među sedmoricom nominiranih, kod sportašica s invaliditetom četiri su kandidatkinje, a kod sportaša s invaliditetom jedan manje.

Kao i prijašnjih godina, ni današnja svečanost neće proteći bez dodjela nagrada za životno djelo koje će završiti u rukama Frane Biočića iz Labina, Livija Matoševića iz Pule i Antona Sankovića iz Umaga, dok će posebna priznanja pripasti Nogometnom klubu Rudar iz Labina za 70. rođendan i Rukometnom klubu Buzet povodom obilježavanja 60. obljetnice igranja rukometa u Buzetu. Najbolja školska sportska društva su ŠSD Mladost iz pazinske osnovne škole Vladimir Nazor i ŠSD Gimnazijalac iz pulske Gimnazije, dok je najbolji školski sportski djelatnik profesor Franjo Ivanišević iz rovinjske srednje škole Zvane Črnje. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter