Dan Hrvatske ratne mornarice obilježava se u Puli

Brod HRM-a "Cetina" stigao u pulsku luku
Brod HRM-a "Cetina" stigao u pulsku luku

Dan Hrvatske ratne mornarice i 22. obljetnica osnutka HRM-a obilježit će se u subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna, upravo u Puli. Tako će se u subotu u 18 sati održati sveta misa u crkvi Gospe od Mora u Puli, koju će predvoditi vojni ordinarij, monsinjor Juraj Jezerinac, a u 20 sati bit će priređen svečani koncert Orkestra HRM-a i Klape "Sveti Juraj" na Riječkom gatu.

Središnja proslava Dana HRM-a održat će se u nedjelju. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu kod centralnog križa na Gradskom groblju u Puli predviđeno je za 10 sati. Proslava počinje svečanim postrojavanjem postrojbi HRM-a na Riječkom gatu u 10.30 sati, a u 11.45 sati otvara se izložba "Povijesna uloga Pule kao ratne luke Austro-Ugarske Monarhije" u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Brodovi HRM-a, koji će u luku Pula uploviti u jutarnjim satima, bit će otvoreni za posjete građana u subotu od 15 do 18 sati i u nedjelju od 14 do 18 sati. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter