Dan grada uz koncert Tonyja Cetinskog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Dan grada Poreca i blagdan Sv. Maura, zaštitnika porecke biskupije i grada, koji se obilježava 21. studenoga, u sportskoj dvorani Žatika nastupit ce jedan od trenutno najpopularnijih pjevaca domace glazbene scene - Tony Cetinski. Njegov koncert održava se u sklopu ciklusa koncerata "Porecka noc zvijezda", a organizira udruga Klub kulture - Svijet glazbe - World Music.

Ovaj Rovinjež sa zagrebackom adresom u posljednje vrijeme nema vremena za predah. Lani je objavio album "Ako to se zove ljubav" koji je izvrsno prihvacen od strane publike, a na njemu su hitovi poput "Umirem 100x dnevno", "Ako to se zove ljubav" ili "Sjena što te prati".

Deveti studijski album Tonyja Cetinskog sadrži i dva dueta: s Dinom Merlinom u pjesmi "Drama" te duet sa Zoranom Lesendricem Kikijem u pjesmi "Nemirne noci". Upravo suradnja s Merlinom i Lesendricem iz beogradske rock grupe Piloti pokazuje da je album namijenjen i regionalnom tržištu.

Mjesec dana nakon nastupa u Porecu Tony Cetinski pridružit ce se Joseu Carrerasu na humanitarnom božicnom koncertu u zagrebackoj Areni u okviru projekta "U korak za život" kojim se pomažu mladi šticenici domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koji su navršili 18 godina te žele nastaviti svoje obrazovanje.

Uz Cetinskog i Carrerasa, nastupit ce i Zagrebacka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovica, irska sopranistica Celine Byrne, Akademski zbor Ivan Goran Kovacic i Djevojacki zbor Zvjezdice. Podsjetimo da su Carreras i Cetinski snimili i duetsku pjesmu "Dolce suono".

Ulaznice se pretprodaji mogu kupiti i na kioscima Glasa Istre. Uz standardne, u ponudi su i VIP ulaznice.


Podijeli: Facebook Twiter