Dan civilne zaštite: Zaslužni za sigurnost u Istri

Prijem u pulskoj gradskoj palači u povodu Dana civilne zaštite
Prijem u pulskoj gradskoj palači u povodu Dana civilne zaštite

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, danas su u pulskoj komunalnoj palači župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Boris Miletić održali prijem za predstavnike službi zaštite i spašavanja Istre te njihove partnere iz Italije i Slovenije. U njihovo je ime Dino Kozlevac, županijski zapovjednik vatrogasaca, najavio spremnost svih službi uoči nove turističke sezone.

- Na kraju svoga trećeg mandata zahvalio bih svim službama i njihovim djelatnicima na kvalitetnoj dugogodišnjoj suradnji. Oni su, zajedno sa mnom, odgovorni za sigurnost u Istri. Svi koji dolaze u Istru imaju osjećaj sigurnosti, bez obzira na pojedinačne ekscese koji to ne mogu umanjiti. Svim službama civilne zaštite stoga čestitam na sjajno obavljenom poslu, oni su karike sigurnosti, a sigurna Istra pretpostavka je i za gospodarsku i socijalnu sigurnost, rekao je župan Ivan Jakovčić.

Miletić je, pak, istaknuo da Istra prednjači u Hrvatskoj po ustrojenom sustavu civilne zaštite i primjer je mnogima, a sve to zahvaljujući članovima civilne zaštite koji su pružajući maksimum doprinijeli sigurnosti Pule i Istre. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter