Dan akcije protiv bušenja Jadrana zbog nafte

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U sklopu kampanje S.O.S. za Jadran nevladine organizacije Greenpeace Hrvatska, Sunce, WWF Adria, Zelena akcija, Zelena Istra, Žmergo i BIOM organizirali su u subotu Dan akcije protiv bušenja Jadrana zbog nafte. Organiziran je u više hrvatskih gradova, a u Puli je održana na Forumu gdje se građankama i građanima omogućilo da izraze svoje protivljenje štetnom projektu bušenja nafte u Jadranu pisanjem poruka i fotografiranjem s porukama protivljenja.

- Očito je da ni sadašnja ni buduća vlada neće biti u stanju zaštititi Jadran, već ignorirajući glas javnosti, naše najvrjednije blago žele predati u ruke naftnim korporacijama, čime nanose štetu ljudima, okolišu i državi, poručili su organizatori. Vlada se priprema na potpisivanje ugovora s naftnim kompanijama, no borba za očuvanje Jadranskog mora od naftnog zagađenja ne prestaje.

Vrijeme je da građanke i građani preuzmu odgovornost i pokažu da se njihov glas ne smije gaziti, istaknuli su organizatori, pozivajući građane da svoje fotografije protivljenja šalju na kontakt@soszajadran.

Cilj kampanje S.O.S. za Jadran je očuvati cijeli Jadran od naftnog zagađenja, ne samo zaustavljanjem planiranih aktivnosti u Hrvatskoj, već i ubrzanim privođenjem kraju postojeće proizvodnje na talijanskoj strani. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter