DamSKI humanitarni spust

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sto i pedeset skijašica, medu kojima su bile Janica Kostelic, Nika Fleiss, Ana Jelušic i potpredsjednica Vlade ?urda Adlešic spustilo se u subotu niz Bijelu stazu na Sljemenu u sklopu drugog po redu "dm damSKI kupa". Na temperaturi oko ništice i uz sitne snježne pahulje na Sljemenu je docarana zimska idila s naglaskom na brizi o ljepšem spolu jer je utrka bila humanitarna.

Želja svih sudionica bila je upozoriti na prevenciju raka grlica maternice redovitim pregledima uz Papa test, a simbolicno je spust održan u Europskom tjednu borbe protiv te zlocudne bolesti. Prva se niz stazu spustila snježna kraljica Janica Kostelic koja je ovim povratkom na snijeg svesrdno podržala ovu akciju, iako joj skijanje ne nedostaje.

- Staza je bila lijepa i kratka. Skijanje je iza mene i nikad nisam požalila što sam prestala. Ovo je lijepo i zezancija, ali ništa više od toga, kazala je Kostelic.

Odmah nakon nje stazu je polako i sigurno iskušala i potpredsjednica Vlade ?urda Adlešic. - Ja sam ziheraš, a i magla je pa je na startu bila loša vidljivost, rekla je Adlešic koja je, kao i Kostelic, ali i Fleiss i Jelušic, bila izvan konkurencije, dok je ostalih sto i pedeset dama brzinu svog spusta mjerilo u sekundama.

Medu njima su bile operne pjevacice i prijateljice Sandra Bagaric i Martina Tomcic koje su, iako s razlicitim startnim brojevima, ciljem odlucile proci skupa.

- Mi pjevamo zajedno, smijemo se zajedno, kuhamo zajedno, pa zašto ne bismo zajedno i skijale, a ako padnemo, doci ce do blažeg podrhtavanja tla zagrebackog Sljemena, kroz smijeh je ispricala Tomcic.

Niti jedna, niti druga nisu osvojile jedno od prva tri mjesta na pobjednickom postolju, vec su to bile Barbara Fumic koja je ujedno bila i najbrža od svih natjecateljica i time osvojila pobjedu, a iza nje su drugo i trece mjesto zauzele Ana Marija Svrtan i Božica Mišak.


Podijeli: Facebook Twiter