Damjanac u Saboru primala plaću, u Općini naknadu

Ada Damjanac, načelnica Fažane (D. MEMEDOVIĆ)
Ada Damjanac, načelnica Fažane (D. MEMEDOVIĆ)

Najviše je polemika na aktualnom satu posljednjeg fažanskog Općinskog vijeća izazvao komentar oporbenog vijećnika Marina Piljana (IDS) na pismeni odgovor u kojem su bile navedene naknade načelnice Ade Damjanac.

Iz proračuna Općine Fažana, naime, načelnici su u razdoblju od 22. prosinca 2011. do 29. veljače ove godine, iako je u to vrijeme bila saborska zastupnica, isplaćene 10.782 kune općinske naknade.

- Kad ste ušli kao zastupnica u Sabor, rekli ste da ćete biti na državnom proračunu i da se odričete naknade, a u razdoblju dok ste dobivali plaću od Sabora, dobivali ste i naknadu iz općinske kase, kazao je Piljan načelnici.

- Kad sam postala saborska zastupnica, osobni dohodak sam dobivala iz Sabora, za dva mjeseca primila sam općinsku naknadu, a nakon toga sam je se odrekla, odgovorila je Damjanac te objasnila da je prvog ožujka potpisala i izjavu prema kojoj se odriče naknade, prihoda koji je izglasalo Općinsko vijeće.

Piljan je komentirao da je u medijima Damjanac drugačije prezentirala stanje jer je rekla da će se odreći prihoda iz Općine Fažana za vrijeme dok je u Saboru te je dodao da birači trebaju znati istinu.

- Upravo to što se jedno govorilo u medijima, a drugo radilo, jedan je od razloga što sam izašao iz šireg kolegija načelnice, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Damjan Milekić. Na pitanje Lorene Žunić (nezavisna s liste IDS-a) koliko je zapravo dana načelnica radila bez ikakvih naknada iz Općine Fažana, Mirjana Despić, zadužena za općinsko financije, odgovorila je da je to bilo u razdoblju od 1. ožujka do 13. travnja te je nakon toga načelnica izašla iz Sabora. (Petra LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter