Damjanac: U istarskom SDP-u nema raskola

Ada Damjanac (M. ANGELINI)
Ada Damjanac (M. ANGELINI)

Nakon što je skupina od deset lokalnih organizacija SDP-a iz  Istre uputila Glavnom odboru stranke zajednički zahtjev za poštivanje samostalnosti lokalnih organizacija SDP-a, i u Pulijse grupa SDP-ovaca - a riječ je o dobrom dijelu od ukupno 200-tinjak članova - odlučila podržati stranačke kolege koji su središnjici uputili niz kritika na poteze vrha stranke, glavnog tajnika Igora Dragovana i povjerenice za Istru Ade Damjanac.

Grupa SDP-ovaca Pule s kojima smo danas razgovarali, a među njima su i neki visokopozicionirani članovi gradskog odbora, čvrsto stoji iza toga da se središnjica nije ponijela demokratično ukidanjem svih organa upravljanja u Istri i u Puli. Kritiziraju donedavne prijatelje koji su im okrenuli leđa ne bi li si osigurali jako dobra radna mjesta i primanja u Zagrebu. Spočitavaju Peđi Grbinu, Adi Damjanac i Danijelu Feriću da bespogovorno provode volju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i to, kako smatraju, na vrlo destruktivan način. Stoga i oni kane uputiti prosvjedno pismo Glavnom odboru SDP-a.

Upitana za komentar u svezi posljednjih događaja unutar istarskog SDP-a, povjerenica Ada Damjanac je izjavila da su to podmetanja onih koji se boje za svoje fotelje.

- Oni se boje za svoje položaje i radna mjesta koja su zahvaljujući IDS-u ranije osigurali. U istarskom SDP-u nema raskola, nema tenzija niti ima nezadovoljnih općinskih i gradskih organizacija. Otkad ste objavili tekst o pismu deset organizacija, nazvali su me članovi gotovo svih tih organizacija i izrazili žaljenje zbog takvih kleveta. Oni tvrde da nikad nisu potpisali takvo što, niti je na njihovim sastancima o tome raspravljano. Zato ovakav potez pojedinih predsjednika lokalnih organizacija ne razumijem. SDP Istre je oduvijek bio samostalan u odlučivanju, što se odražavalo i na organizacije nižeg ranga, kaže Damjanac.

Povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić kaže da ga žarko zanima tko će biti potpisnici toga pisma iz Pule.

- Mislim da od toga neće biti ništa. Nama se svakodnevno javljaju deseci novih članova. Dosad smo u Puli dobili 30 novih ljudi koji se žele politički aktivirati. Nikad nije bilo toliko puno članova na sastancima SDP-a u Puli otkad Denis Martinčić više nije predsjednik, zaključio je Ferić.

Stranački glavni tajnik Igor Dragovan smatra da postoji proceduralni problem s tim pismom - jer na njemu nije vidio imena potpisnika - ali, što je važnije, da o svemu tome treba raspravljati unutar stranke, bez medija. (Cristian Bruno GALIĆ)

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter