Damjanac: Propisi se moraju poštivati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Odluke i zakonitost radova na podrucju opcine moraju se poštovati. Postupila sam savjesno i moralno", kazala je u utorak fažanska nacelnica Ada Damjanac na konferenciji za novinare, progovorivši konacno o prošlotjednom rušenju zida u skate parku u Fažani.

Rekla je da je prije rušenja zida u Opcini održan sastanak s predstavnikom fažanskih skatera Nikolom Racanom te da ga je tada upozorila da se gradniti može samo na temelju suglasnosti strucnjaka da bi zid bio siguran.

"Moje upozorenje nije prihvaceno i samovoljno su poceli graditi. Bila sam prisiljena dati nalog da se radovi zaustave i da se zid sruši", rekla je Damjanac i napomenula da to ne znaci da je ona protiv gradnje zida, kluba i mladih.

Na pitanje zašto nisu samo obustavljeni radovi dok se ne iznade povoljnije rješenje, odnosno dok se ne porazgovara s gradevinskim tehnicarima, Damjanac je odgovorila da je, prema njezinom mišljenju, zid bio opasan te ga je odlucila srušiti.

Kao alternativa mladima u Fažani, istaknula je, u opcini djeluje niz sportskih i inih udruga, kao i pjevacki zbor u Zajednici Talijana, te da ne zna što još mladi žele.

"Treba doci s idejom i programom koji ce biti u skladu sa zakonom i nece biti problema", kazala je te napomenula da je bivša opcinska garnitura izgradila nogometno igralište u Valbandonu ne poštujuci zakone i propise pa ga sada ne može dati mladima na upravljanje jer je bespravno, bez potrebne dokumentacije, bez projekta, bez nadzora.

Istaknula je da se takav nacin rada ne može tolerirati te da ce se ona kao nacelnica zalagati za poštivanje propisa i zakona. Na koncu je porucila skaterima da ce se založiti za ostvarivanje njihovih zahtjeva.


Podijeli: Facebook Twiter