Damjanac: Neću se kandidirati za županicu

Ada Damjanac i Peđa Grbin (M. ANGELINI)
Ada Damjanac i Peđa Grbin (M. ANGELINI)

Vrlo teške riječi koje su proteklih dana pale između lidera IDS-a Ivana Jakovčića i prvog čovjeka SDP-a Zorana Milanovića ne samo da pune novinske stupce, već su i dobro potresle i političku scenu. Ipak, u Istri pokušavaju spustiti loptu na zemlju ili je barem to stav privremene čelnice SDP-a Istre Ade Damjanac. Prema njezinim riječima, raspuštanje istarskog i pulskog SDP-a je sastavni dio političke svakodnevice i normalan unutarstranački postupak.

- Postavljena sam za povjerenicu i zamoljena sam da aktiviram članstvo. Protiv sam dizanja tenzija i stvaranja nelagode među građanstvom. Svaka stranka, ako joj nešto ne odgovara, u svojim redovima radi čistku, reviziju i sve što treba. To nema veze s drugom politikom nego jednostavno s unutarnjim ustrojstvom vlastite organizacije. Uostalom, to je Jakovčić već činio u IDS-u, to sada Zoran Milanović radi u SDP-u. Prema tome, nikakvo ratno stanje ili invazija na Istru ne dolazi u obzir. SDP želi aktivirati naše članstvo i namjera nam je da SDP bude prepoznatljiva stranka u Istri. Znači, ne želim se kandidirati za županicu, ali mi je čast da predsjednik SDP-a ima povjerenja u mene i da svojim radom mogu doprinijeti boljitku svoje stranke, kaže Damjanac.

"Doista ne znam u kojem će se sada smjeru kretati odnosi između IDS-a i SDP-a. Pogledajte izjave SDP-ovih čelnika i nađite mi neku koja vrijeđa IDS. Ja ih ne vidim. Mi se možemo ne slagati, imati različita mišljenja, ali ovakve ocjene Ivana Jakovčića na račun Zorana Milanovića zaista nisu fer", rekao je za naš list saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin komentirajući zahuktalu situaciju na relaciji dviju političkih koalicijskih stranaka.

Za komentar smo zamolili i zamjenika župana Vedrana Grubišića, inače iz redova SDP-a, koji je bio vrlo kratak: Nemam komentara.

Smijenjeni predsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić nije želio komentirati sukob vodećih ljudi dviju stranaka. "Sada se vidi da je suradnja između Kajina i Milanovića postojala cijelo vrijeme i da su oni imali zajedničku strategiju jer jasno je da obrazloženje o pasivnosti pulske organizacije ne stoji. Pa mi smo bili najaktivniji u cijeloj Istri" rekao je. (C. B. GALIĆ, V. KAPELOTO)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter