Damjanac i Šarić - tko će na čelo istarskog SDP-a

Maja Šarić i Ada Damjanac
Maja Šarić i Ada Damjanac

Izbori za predsjednicu županijske organizacije SDP-a Istre, koji će se održati danas, označit će i kraj dugotrajnih prijepora i unutarstranačkog "rata" koji je otpočeo još uoči lokalnih izbora u svibnju ove godine. Saborska zastupnica i povjerenica županijskog SDP-a Ada Damjanac konkurenciju je dobila u mladoj Maji Šarić, potpredsjednici Županijske skupštine, dok je treća prvobitno najavljena kandidatkinja za tu dužnost, Tanja Vrbat, odustala od natjecanja.

S Adom Damjanac i Majom Šarić razgovarali smo o problemima SDP-a u Istri i načinu na koji će, pobijede li na unutarstranačkim izborima, voditi stranačku organizaciju u županiji.

- Što nudite SDP-u Istre ako pobijedite?

Šarić: Nudim sve ono što sam napisala u svom programu, a najvažnije je da želim ujediniti SDP Istre. Nudim svakodnevni rad na terenu, postizanje veće razine demokracije i decentralizacije te modernizaciju stranke. Temelj svega je poštivanje Statuta SDP-a. Na prvom mjestu to znači samostalnost u odlučivanju svih organizacija SDP-a, a u Istri ih ima 32. Probleme organizacija rješavati u tim organizacijama, dogovorno, ne dekretom!

Damjanac: U sljedećem mandatu cilj je ujediniti i omasoviti stranku. Dati joj značaj i mjesto koje joj pripada. Poduzeti mjere da u multietničkoj i multikulturalnoj sredini kao što je naša Istra stranka vodi računa o svakom čovjeku i da se bori za prava svakog čovjeka. SDP je stranka jednakih šansi za svakog čovjeka. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter