Damjanac: Fažana je održiva opcina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svecanoj sjednici fažanskog vijeca u povodu Dana opcine, nacelnica Ada Damjanac dodijelila je šest zahvalnica zaslužnima za razvoj Fažane. Dobili su je Alojz Štokovic za ocuvanje fažanske povijesne i kulturne baštine putem publikacija i znanstvenih radova, Zvonko Kovcalija za unaprjedenje turisticke ponude, a patronažna sestra ambulante u Fažani Milena Vojkovic za dugogodišnji rad u zdravstvu na podrucju opcine.

Fažanska ljekarna Eror zahvalnicu je dobila za dugogodišnji humani odnos prema pacijentima, tvrtki Industrial project-kamp Bi village zahvalnica je dodijeljena za unaprjedenje turizma i turisticku promidžbu, a konobi Alla beccaccia za ocuvanje jedinstvene autohtone gastro ponude na fažanskom podrucju i znacajan doprinos u promicanju Fažane.

Opcina Fažana koja je u subotu obilježila 11. godišnjicu postojanja, medu najodrživijima je u Hrvatskoj, istaknula je Damjanac u prigodnom govoru pred brojnim gostima i uzvanicima.

- Zaštitili smo opcinski interes jer nismo potpisali ugovor s tvrtkom Brijuni rivijera buduci da je ugovor imao puno manjkavosti i u njemu nije navedeno što opcina ugovorom dobiva. Usprotivili smo se i odluci bivše Vlade oko davanja vatrogasnog kampa na korištenje 50 godina cime se direktno zadire u prostorni plan opcine jer je na tom podrucju planirana turisticka namjena, rekla je Damjanac.

Govoreci o planovima, navela je da se nakon izmjene projekta, ujesen nakon rebalansa nastavlja rekonstrukcija bivšeg zimskog kina. U Valbandonu je pak napravljena oborinska odvodnja u ulicama Pineta, Dragonja, Ulika, Lavanda i djelomicno u Kameliji. Poplocano je nekoliko ulica u starogradskoj jezgri, poboljšana je javna rasvjeta, uredene su plaže, a zapoceo je i postupak buduce izgradnje POS stanova, nabrojala je Damjanac ostvareno u proteklom razdoblju.

Problemi koje pak Opcina nastoji riješiti su spor s tvrtkom Liberty oko odštetnog zahtjeva od 260 milijuna kuna, dogovori s tvrtkom Proficio nekretnine oko uredenja podrucja vile San Lorenzo i dogovor s tvrtkom Brijuni rivijera oko uredenja Pinete i pocetka poštivanja prostornog plana opcine. U dogovoru s Nacionalnim parkom Brijuni pak planira se uredenje starog hotela Fažana, najavila je Damjanac.

Opcina Fažana takoder, dodala je, postiže sve bolje rezultate u turizmu, poljoprivredi i poduzetništvu, a ne zanemaruje ni socijalnu skrb i sport. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter