Damjan Kocjančić izlaže u Makini i Luci

Damjan Kocjančić)
Damjan Kocjančić)

Fotografska izložba „Paralalno ništavilo“ slovenskog fotografa Damjana Kocjančića otvorena je na dvjema pulskim lokacijama: u galeriji Makina i Multimedijalnom centru Luka. Izložba u produkciji MMC-a Luka, Strip Core/Foruma iz Ljubljane i galerije Makina ovoga puta na pulsku likovnu scenu donosi jednog od najaktivnijih i najproduktivnijih ljubljanskih fotografa.

Očito je da je Damjan Kocjančić fotograf s iznimnim osjećajem za socijalno. Ovo je manja retrospektiva autora koji svjesno radi i postiže svoje ciljeve, kazala je prilikom otvorenja izložbe Mirjana Grahovac-Vojinović, voditeljica MMC-a, dok je Hassan Abdelghani, spiritus movens galerije Makina, istaknuo da ga s Kocjančićem vežu uspomene iz Danske te da je njegov dolazak u Pulu poput dolaska izgubljenog brata kojeg nije dugo vidio.

Izložba je komplilacija starijih radova iz devedesetih  i novih radova koji datiraju iz 2012. godine, a tematski su podijeljeni na cikluse; Testimonies, 40, Silent, The Thorn, The face, War, In search of studio, Animals.

Iako sklon portreteiranju nekih autoru značajnih osoba, u kojoj je izražena facijalna ekspresija, evidentno je da su svi ciklusi prožeti socijalnom tematikom odnosno autorovim kritičkim pristupom. Radovi su to čija unutarnja snaga i monumentalnost postava svakako intrigiraju na pomno promatranje i stručnu analizu.

DK (Damjan Kocjančič) rođen je 1970. u Ljubljani. Diplomirao je na Famous Photographer School u Műnchenu i dobitnik je više nagrada, priznanja i stipendija za svoj rad. Profesionalno se bavi fotografijom. Živi i radi u Ljubljani. (V. ŠILIPETAR; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter