Damiru Steki nagrada za životno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povelju "Zaslužni kineziolog za životno djelo" dobio je u petak navecer u Umagu na svecanosti dodjele priznanja hrvatskim kineziolozima dugogodišnji ucitelj tjelesnog odgoja Damir Steka iz Umaga. Steka je medu sugradanima, osim kao omiljeni pedagog, poznat kao osnivac brojnih sportskih aktivnosti, klubova i udruga - natjecateljskih i rekreativnih. Bavio se s nizom sportskih disciplina, u sportskom je duhu odgojio mnoge generacije mladih na Bujštini zbog cega je i jedan je od najzaslužnijih za razvoj ove struke u Istri.

Medu dvadesetak nagradenih iz cijele zemlje, medu kojima je povelju za životno djelo dobio i Zlatko Šafaric iz Zagreba, priznanja su dobila još dva priznata istarska sportska djelatnika - Radovan Kirin iz Pule kojemu je dodijeljena diploma sa zlatnom znackom, dok je Slavoj Greblo iz Umaga dobio zahvalnicu sa zlatnom znackom za dugogodišnji rad.

- Najmanje dvije trecine svog radnog i životnog vijeka proveo sam na sportskim terenima. Ne mogu obecati da cu i dalje zdušno raditi kao dosad, jer sam vec u godinama, ali ovo je za mene veliki dan. Ova ce me svecanost trajno podsjecati na vrijedno priznanje, rekao je u ime nagradenih Greblo.


Podijeli: Facebook Twiter