Damiru Buriću Primorje nedosanjani san

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlatni olimpijac, Puljanin Damir Burić, nekadašnji as Primorja Erste banke, ovoga je ljeta navukao kapicu malteškog kluba "Sliema" umjesto kapetana olimpijskih  pobjednika, Riječanina Samira Baraća.

Slavni Bura, koji je okončao studij ekonomije u Rijeci, žali za nedolaskom u Primorje EB dvojeći usput o eventualnom nastavku briljantne reprezentativne karijere.

- Imao sam tri mjeseca pauze od reprezentacije zbog fakultetskih obaveza - kaže Burić o odlasku na Maltu, gdje će igrati do kraja kolovoza. - Budući da sam u lipnju imao zakazane ispite, nisam mogao doći, morao sam učiti. Klub je bio korektan te je dogovoreno da prvi mjesec sezone odigra Samir Barać, a ja potom iduća dva mjeseca. Položio sam sve ispite, preostao mi je još samo diplomski rad. Bilo je jako teško, puno sam učio, ali sam ostvario zacrtani cilj. Rasterećen sam išao na put jer da nisam dao ispite, morao bih s Malte dolaziti u Rijeku.

Dosta se pričalo o njegovu povratku u matičnu luku, u Primorje EB, gdje je postao afirmiran igrač, ali sve je ostalo samo pusta želja.

- Jako sam razočaran što do toga nije došlo. Htio sam doći u Primorje EB, mislim da sam sa svoje strane pokazao maksimalnu želju. Očito to nije bilo dovoljno. Svatko tko prati vaterpolo zna kakva je situacija u riječkom klubu tako da mi je, nažalost, jako teško što neću doći u klub koji smatram svojim, ali to je tako - kaže Burić, jedan od najboljih svjetskih bekova, koji osim olimpijskog zlata ima naslov svjetskog prvaka te europskog klupskog i reprezentativnog prvaka.

Što se tiče nove klupske adrese, pulski orao nije mogao biti određen.

- Ne znam u koji ću klub. U početku su me zvali Brescia i Posillipo, a ja sam se nadao da će to biti Primorje EB pa sam ih zavlačio - kaže Burić, kraljevički zet. - Oni su našli svoja rješenja. Nadam se da će mi Radnički isplatiti što mi duguje i onda bih ostao tamo. Dobra su momčad, dobar je trener, jedino je problem neisplaćeni novac od prošle sezone, a riječ je o dobrom dijelu ugovora.

Burić je uzeo time-out od reprezentacije, ne zna hoće li biti njegovih novih nastupa "pod zastavom".

- Već mi je dosadno ponavljati zbog čega sam tražio slobodno ljeto, ispada da se moram ispričavati. Jedini sam od 2003. do 2012. godine u kontinuitetu bio u reprezentaciji, od onih koji su počeli te 2003. godine nitko nije bio u kontinuitetu deset godina u reprezentaciji. Ima raznih stavova. Prvo je moj razlog prihvaćen, pa nije prihvaćen, pa je onda na kraju prihvaćen. Ne znam hoću li biti pozvan iduće godine, a odnos je čudan, veli Burić. (I. DUVNJAK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter